Driesterrenchef Sergio Herman is door zijn Nederlandse collega's wederom verkozen tot beste chef-kok van Nederland.
Dat blijkt uit een enquête van Elsevier STIJL. Het blad vroeg voor de elfde achtereenvolgende keer de chefs van 600 restaurants naar hun beste collega. Op nummer 2 van de ranglijst staat driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije in Zwolle, op nummer 3 tweesterrenchef Lucas Rive.
Top 20
De rest van de top 20 is flink in beweging. In 2010 dienden zich al 4 nieuwe namen aan, dit jaar komen er weer enkele bij: Wouter van Laarhoven van De Molen in Kaatsheuvel en Fred Mustert van Fred in Rotterdam.
Ron Blaauw van het gelijknamige restaurant in Amsterdam maakt een comeback in de ranglijst.
Resultaten
Deze resultaten plus een lijst van 40 eervolle vermeldingen zijn verwerkt in een uitgebreid verslag van de koksenquête 2011 in Elsevier STIJL Feestmaand, die deze week samen met weekblad Elsevier verschijnt.
Bron: Elsevier.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

