In het Brabantse Budel heeft de oude Budelse Brouwerij donderdag 1 december haar ontvangstlokaal De Bierparel geopend. Hier kunnen bezoekers op een interactieve manier de geheimen en smaken van het regionale biermerk en de streek proeven.
De traditionele familiebrouwerij is al meer dan 100 jaar gevestigd in de dorpskern van Budel. Om zoveel mogelijk mensen - ook van ver buiten Brabant - het karakteristieke bier te laten ontdekken, is nu ontvangstlokaal De Bierparel geopend.
Naar eigen zeggen is het de eerste brouwerij in Nederland die een ontvangstlokaal opent waarbij smaakbeleving centraal staat.
Moderne foefjes
Er worden proeverijen gehouden, is een bewegende animatie over het brouwproces, kunnen bezoekers een digitale bierquiz doen waarbij ze leren welke grondstoffen een specifieke bijdrage leveren aan de smaak én zijn er interactieve touchscreens met informatie over de regio en het Budels Bier.
Ondanks de moderne foefjes is de inrichting van De Bierparel gericht op de aloude brouwerijsfeer.
Streekparels
Samen met de Budelse Brouwerij hebben diverse lokale producenten 'streekparels uit Budel' ontwikkeld. Dit zijn ambachtelijke producten bereid met Budels Bier zoals bonbons of brood. Zo is traditie gekoppeld aan innovatie.
Op de culinaire kaart van De Bierparel staan alleen streekparels.
Streekpromotie
Ontvangstlokaal De Bierparel is ter promotie van de streek mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, de gemeente Cranendonck en het samenwerkingsverband Regio Eindhoven in het kader van plattelandsontwikkeling.
Opening
Het proeflokaal werd officieel geopend door de Cranendonckse burgemeester Bart Meinema (links op de afbeelding). De receptie was met zo'n 200 man drukbezocht. Naast de burgemeester waren dat horecarelaties, collega-brouwers, leveranciers (waaronder Bier & Co) en Proost!-verslaggever Sander van Werkhoven aanwezig..

