Het bedrijfschap Horeca & Catering roept horecaondernemers op mee te doen aan de ondernemersdagen om van elkaar te leren. Zo worden cijfers vergeleken. Deelname is gratis. De enige voorwaarde is deel te nemen aan de Bedrijfsvergelijking Horeca (BVH).
De ondernemersdagen kennen een voor- en najaarsbijeenkomst. De eerste staat in het teken van de vergelijking van de jaarcijfers van het voorgaande jaar. Het bedrijfschap maakt hiervoor een totaaloverzicht waarin alle deelnemers uit de groep naast elkaar worden gezet.
Deze jaarcijfers worden vervolgens met elkaar besproken. Bezien wordt onder andere hoe het afgelopen jaar verlopen is. Wat ging er goed, wat kan er beter en waar zijn de bedrijven tegenaan gelopen?
Daarnaast is er ruimte voor het bespreken van een actueel thema en kunnen allerlei vragen gesteld worden.
Najaar
De najaarsbijeenkomst staat in het teken van een bepaald (actueel) onderwerp of thema. Dit thema wordt door de groep zelf naar voren gebracht. Zowel de voor- als najaarsbijeenkomst wordt besloten met een rondleiding door het gastbedrijf waar de dag heeft plaatsgevonden.
Deelname
Deelname is gratis. De enige voorwaarde is deel te nemen aan de Bedrijfsvergelijking Horeca (BVH). Hiermee kunnen ondernemers bedrijfseconomische cijfers vergelijken met de cijfers van andere horecabedrijven.
Zo kunnen ze verschillen constateren in bijvoorbeeld kosten, omzet en rendement en kan de eigen bedrijfsvoering eventueel bijgestuurd worden.
Bron/aanmelden: bedrijfschap Horeca & Catering.

