De 18-jarige Suzanne Mulder is de winnaar van het WK Snert Koken. Ze versloeg daarmee meerdere professionele koks.
De wedstrijd vond, samen met het WK Stamppot Koken, vrijdag 17 februari plaats in Noorderpoort Euroborg Groningen. Mulder deed voor het eerst mee. Ze had haar gerecht bedacht en geoefend in samenwerking met haar klasgenoten van het Dollard college in Winschoten.
Ze behaalde 202 punten, mag zich zodoende 's werelds beste snertkoker noemen en ontving de bijbehorende verzilverde 'snertslaif'. Tweede werd de 35-jarige chef-kok Yassine Nassir uit Utrecht, de derde plek was voor Ineke Hoeksema uit Sappemeer.
WK Stamppot Koken
Winnaar van het WK Stamppot Koken werd Hans Everse, chef-kok van het Zeeuwse zorgcentrum Cleijenborg. Als tweede eindigde Fokko van der Struik, de derde plek was voor David van der Valk van het Noorderpoort College.
Bron: OudHollandschegerechten.nl
Afbeeldingsrechten: Pieter van der Velde.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

