Is er een vleesgerecht dat vaker wordt besteld dan biefstuk of steak frites? Niet van de menukaart af te poetsen! Zelfs als het er niet op staat wordt er nog om gevraagd. "Heb je niet gewoon een lekker biefstukje voor me?" In het glas ernaat gaat meestal, op de automatische piloot, een vertrouwde, rode, zogenaamde biefstukwijn. Maar wist je dat er ook typische biefstukbieren bestaan? Zoek ze onder de ambers en rossige trappisten.
Wat is er zo onweerstaanbaar aan goed gebakken biefstuk of gegrilde steak, afgezien van de sappige binnenkant? Dat hartige, bruine korstje en die verleidelijke geuren die vrijkomen bij het bakken. Het lijkt op karamelliseren, maar is toch net iets anders. Er komen antrekkelijke geur- en smaakstoffen vrij die de zoutige, peperige, intenste romige kant op gaan. En laten er nou bieren zijn die precies deze smaken in zich hebben.
Verder lezen
Benieuwd geworden welke bieren nou zo goed bij een lekkere steak passen? Lees het allemaal in het februarinummer van Entree. Nog geen abonnement? Sluit deze dan nu af en ontvang Entree het eerste jaar 11 keer voor slechts 39 euro.

