De afgelopen jaren hebben verschillende huisbieren de titel Lekkerste Huisbier van Nederland in ontvangst mogen nemen. Maar wie waren dat ook alweer? Een terugblik op de afgelopen jaren.
Winnaars 2014
Wrakhout van Talk of the Town in De Koog (Texel) en Een Stoute Limburger van café De Zaak onder de Linden in Sittard werden verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2014. Wrakhout won in de categorie lichte bieren, Een Stoute Limburger ging aan kop bij de zware huisbieren. Klik hieronder op de pdf om het volledige artikel over de wedstrijd en beoordeling van de bieren te lezen.
Winnaars 2013
Tempelbier van Proeflokaal Arendsnest in Amsterdam en Christine van café De 1ste Aanleg in Heemstede werden verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2013. Tempelbier won in de categorie lichte bieren, Christine ging aan kop bij de zware huisbieren. Kalverliefde van café De Bonte Koe in Purmerend kreeg een eervolle vermelding voor de verpakking. Toen alle eindcijfers voor de lichte bieren (tot 6,5 procent) bekend waren, tekende zich in deze categorie een duidelijke winnaar af: Tempelbier van Proeflokaal Arendsnest en Beertemple in Amsterdam. Het kreeg een gemiddelde 7,35 en was toevallig het enige bier dat op fust was aangeleverd. Enkele opmerkingen van de jury: “Nodigt uit tot meer”, “Mooi bier voor de gevorderde bierliefhebber” en “Het eerste dat ik opdrink”.
Winnaars 2012
Pyromaan van De Heks in Deventer en Kaban van Kapellerput in Heeze werden verkozen tot Lekkerste Huisbier 2012. Pyromaan won in de categorie lichte bieren. De jury: "Een mooie verrassing. Elegant. Erg mooi bij het eten, of met kaas." "Tikje Orval-achtig. Hier zou ik een tweede van bestellen. Een een derde ..." "Een mooie, lange en volle afdronk."
Bij de zware bieren komt Kaban als smakelijkste huisbier uit de bus. Er zit een klein beetje gagel in. Een aantal juryleden denkt hierdoor kardemom te herkennen, maar de schijn bedriegt. "Volle zoete aanzet die alcohol en bitters goed verpakt." "Gekke geur. Zoet en stal. Heel bijzonder." "Geen allemansvriend. Wel gedurfd. De lef hiervoor moet beloond worden."
Meedoen
Welke huisbieren gaan dít jaar met de eer aan de haal? Een vijfkoppige, deskundige jury proeft alle inzendingen en kiest vervolgens in de 2 categorieën een winnaar. Ook is er dit jaar een eervolle vermelding voor de beste verpakking, met dank aan onze collega’s van de vakbladen Verpakken en VerpakkingsManagement. Volg alles op sociale media via #LekkersteHuisbier. Uw huisbier(en) aanmelden kan tot en met zondag 15 november via redactie@EntreeMagazine.nl. Vermeld in de onderwerpregel: Lekkerste Huisbier 2015. Geef ook de volgende zaken aan.
* Omschrijving van het bier.
* Motivatie om het te (laten) brouwen.
* Een (grote) afbeelding van het/de glaswerk/fles/etiket.
Meer informatie over de wedstrijd Lekkerste Huisbier 2015 vindt u hier.

