Biernieuws
Foto Pim Ras

Peter Rouwen 'Bierman van het jaar'

Het blad Bier Magazine heeft Peter Rouwen uitgeroepen tot 'Bierman van het jaar'. Twee jaar geleden presenteerde het toonaangevende magazine voor het eerst een top 30 van mensen die er toe doen in de Nederlandse bierwereld. Jan-Renier Swinkels (Bavaria) en Charles Leclef (Het Anker, Mechelen) gingen Peter Rouwen voor. Rouwen staat voor alles wat Rotterdam is. Een bevlogen, harde werker met heel veel passie voor bier. Zijn enthousiasme is aanstekelijk.

Fedor Vogel, uitgever van Bier! Magazine: "Peter Rouwen is door de redactie van Bier! Magazine unaniem gekozen tot Bierman van het jaar 2018. Deze Rotterdamse duizendpoot op biergebied is ontembaar in zijn enthousiasme voor goed bier en brouwen en daarnaast als mens sociaal-educatief betrokken bij het doorgeven van kennis en opleiden van jong brouwtalent. Hij heeft de afgelopen drie jaar niet alleen een schitterende Brouwerij Noordt opgebouwd in Rotterdam-Noord, maar afgelopen jaar en passent ook nog even Stadsbrouwerij Thoms achter het stadhuis op de Coolsingel. Peter is ook één van de drijvende krachten achter de nieuwe Nederlandse StiBON Brouwopleiding. Dat al zijn inspanningen in de havenstad niet ongemerkt zijn gebleven blijkt uit het feit dat hij in september dit jaar de Rotterdamse Ketelbinkie ondernemersprijs kreeg uitgereikt uit handen van burgemeester Aboutaleb. Ook voor Bier! magazine is Peter Rouwen Bierman van het Jaar.”

De tweede plek is voor geuzesteker Frank Boon, de derde voor Jet van de Griend. Al enkele jaren is ze naast biersommelier ook brouw(st)er bij Stadsbrouwerij St. Joris in Breda. Lees Bier! Magazine voor de volledige top 30.

In de bierspecial van Entree portretteerden we Peter Rouwen. Lees het artikel hier.