Op de eerste maandag van oktober begint traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. Dit jaar hebben de Nederlandse brouwers ruim 125 herfstbockbieren gebrouwen, een stijging ten opzichte van vorig jaar: toen werden er 90 bockbieren gebrouwen.
Bockbier wordt 1 keer per jaar gebrouwen en is in beperkte hoeveelheid beschikbaar. Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers Bockbier: “Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Het is een prachtig seizoensbier dat zich bij uitstek leent om te combineren bij mooie gerechten.”
Speciaalbier
Uit het Nationaal Bieronderzoek onder 1087 deelnemers tussen de 18 en 65 jaar oud blijkt dat de meerderheid van de bierdrinkers (64%) weleens bier drinkt bij het avondeten. Bijna 4 op de 5 (78%) drinkt weleens een speciaalbier, zoals bockbier. Mensen vinden de smaak van speciaalbier het belangrijkst (69%). Vooral vrouwen laten zich in de keuze voor een speciaalbier leiden door de smaak (69%). De keuze wordt ook weleens afgestemd op het seizoen (39%).

