Ook deze week weer culinaire inspiratie met Han Hidalgo. Ook bij CrispyBacon spelen jazz en bier een rol.
Crispy Bacon
Het nummer ‘Crispy Bacon’ vertolkt door het Aaron Koppel Quartet, geeft inspiratie voor Knapperige bacon met tuinbonen en salsa.
Ingrediënten voor vier personen:
- 200 gram bacon, in plakjes
- 150 gram tuinbonen, gekookt, uit pot/blik
- 4 eetlepels geschilde tomaat, zonder zaadlijst in blokjes
- 4 eetlepels komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
- 4 eetlepels courgette, in blokjes
- 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
- 1 teentje knoflook, geschild, uit de knijper
- 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 2 tot 3 theelepels verse munt, fijngeknipt
- peper uit de molen en zout naar smaak
Crispy bacon bereidingswijze:
Het witte vruchtvlees zoveel mogelijk uit de courgette verwijderen en in blokjes snijden. Deze blokjes samen met de blokjes tomaat, komkommer en geperste knoflook in een mengkom doen. Het limoen- of citroensap en 4 eetlepels olie erdoor roeren en ruim 1 uur afgedekt in de koelkast plaatsen. Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en de tuinbonen zeer kort roerbakken. Na het roerbakken laten afkoelen en met de verse munt bestrooien. In een koekenpan zonder vet de plakjes bacon aan beide kanten kort licht krokant bakken. Deze plakjes samen met de tuinbonen en de salsa over bordjes verdelen.
Aanbevolen bieren: Pils, Weizen, Saison, Session India Pale Ale, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, India Pale Ale ( niet te zwaar gehopt)
Youtube https://youtu.be/EgbhPKln7_0
Crispy Bacon: Aaron Koppel Quartet: Multiverse; Chigaco Sessions
Han Hidalgo
Facebook Jazzcookin