Inspiratierecept Han Hidalgo: Brandy And Beer
Biernieuws

Inspiratierecept Han Hidalgo: Brandy And Beer

Han Hidalgo van biercuisine.nl biedt iedere week inspiratie door recepten te delen en tips voor begeleidende bieren te geven. Deze week Brandy And Beer.

Dit nummer met de tenorsaxofonisten Zoot Sims en Al Cohn in de hoofdrol geeft inspiratie voor Rijstpudding met abrikozen en pistachenootjes

Ingrediënten voor 4 personen:​

  • 80 cl halfvolle melk
  • 1 vanillestokje
  • 6 gedroogde, ontpitte, kleine abrikozen
  • 150 gram dessertrijst
  • 3 tot 4 eetlepels witte basterdsuiker of rietsuiker
  • 3 eetlepels ontvelde, verkruimelde pistachenootjes
  • 8 eetlepels slagroom of kookroom
  • 10 cl abrikozenbrandewijn (Apricot Brandy)

Bereiding:

De gedroogde abrikozen in flinterdunne stukjes snijden en 2 uur in de abrikozenbrandewijn weken. Vanillestokje opensnijden en het merg eruit schrapen. De melk met vanillemerg in een pan met dikke bodem langzaam aan de kook brengen. De rijst bij beetjes toevoegen, goed roeren en op de laagste hittebron laten pruttelen. Af en toe zachtjes aan de kook brengen, goed roeren tot de rijst alle melk heeft geabsorbeerd. Als de melk door de rijst is geabsorbeerd, de stukjes gewelde abrikoos, de rest van de abrikozenbrandewijn en suiker erdoor roeren. Deksel op de pan zetten en op de laagste hittebron garen. Af en toe goed roeren. Naar smaak extra melk toevoegen, zodat geheel smeuïg blijft. De pan van de hittebron halen en de slagroom erdoor roeren. Over glaasjes of schaaltjes verdelen en gedurende 1 uur in de koelkast laten opstijven of naar smaak lauwwarm serveren. Met ontvelde, verkruimelde pistachenootjes garneren. Aanbevolen bieren: Proefglaasje (10 of 15 cl) Porter tussen 6 en 8 vol%, Quadrupel, Russian Imperial Stout. De aangename zoetige smaak van dit dessert en de subtiele smaak van de pistachenootjes past goed bij de volmondige, licht zoete smaak van deze bieren.

Youtube

 

Han Hidalgo

www.biercuisine.nl/ www.jazzcookin.net

Facebook:  Jazzcookin