De inschrijftermijn voor de verkiezing Lekkerste Huisbier van Nederland is verlengd tot en met woensdag 18 november. Serveert u het Lekkerste Huisbier van Nederland? Doe dan mee aan de gelijknamige verkiezing. Wrakhout en Een Stoute Limburger droegen een jaar lang de titel Lekkerste Huisbier van Nederland. De spreekwoordelijke wisselbekers staan echter weer klaar!
Er zal geen ondernemer zijn die niet trots is op zijn huisbier en wellicht is het ook nog eens een rendabele hardloper. Maar er is nog meer om uit het bijzondere brouwsel te halen. Denk aan lof en erkenning van professionals, een officiële titel, oorkonde en landelijke media-aandacht. Daarvoor bestaat namelijk de wedstrijd Lekkerste Huisbier van Nederland, die dit jaar voor de 4e keer wordt gehouden door Entree Magazine.
Vorig jaar wonnen Wrakhout van Talk of the Town op De Koog (lichte bieren) en Een Stoute Limburger van De Zaak onder de Linden in Sittard (zware bieren). Benieuwd naar de winnaars van 2013 en 2012? Klik dan hier.
Welke huisbieren gaan dít jaar met de eer aan de haal? Een vijfkoppige, deskundige jury proeft alle inzendingen en kiest vervolgens in de 2 categorieën een winnaar. Ook is er dit jaar een eervolle vermelding voor de beste verpakking, met dank aan onze collega’s van de vakbladen Verpakken en VerpakkingsManagement. Volg alles op sociale media via #LekkersteHuisbier.
Meedoen
Uw huisbier(en) aanmelden kan tot en met zondag 15 november via redactie@EntreeMagazine.nl. Vermeld in de onderwerpregel: Lekkerste Huisbier 2015. Geef ook de volgende zaken aan.
* Omschrijving van het bier.
* Motivatie om het te (laten) brouwen.
* Een (grote) afbeelding van het/de glaswerk/fles/etiket.
Deelnemers krijgen vervolgens meer informatie over het verloop van de wedstrijd. Etiketbieren (met alleen een etiket van de zaak erop, niet uniek voor de zaak) zijn uitgesloten van deelname. Dit geldt ook voor de winnaars van 2013 en 2014: Tempelbier (Proeflokaal Arendsnest), Christine (De 1ste Aanleg), Wrakhout en Een Stoute Limburger.
Let op
Als u meedoet wordt u eind november gevraagd om uw bier(en) in een paar flessen op te sturen per post óf een fust op de dag van de finale proeverij (maandag 7 december) af te leveren bij de Jopenkerk in Haarlem. Fustbier bij voorkeur in fust aanleveren en niet zelf aanvullen op fles; dat voorkomt kwaliteitsverlies.
De jury
* Puck Kerkhoven
* Henri Reuchlin
* Theo Flissebaalje
* Fiona de Lange
* Derek Walsh
Deze wedstrijd wordt gesponsord door:


