Chick Peas, een recept met biersuggestie
Biernieuws

Han Hidalgo: Inspiratie recept met bieradvies

Iedere week publiceert Han Hidalgo van biercuisine.nl een recept op deze NL-bier pagina's. Deze week Chick Peas, begeleid door weizen, saison, blond, of een niet te zwaar gehopte ipa.

 

Chick Peas

Het nummer ‘Chick Peas’ vertolkt door drummer Rob Garcia geeft inspiratie voor Kikkererwtenkoekjes met pikant sausje.

 

Ingrediënten voor vier personen:

  • 250 gram kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
  • 150 gram flespompoen, geschild, zonder zaadlijst, geschaafd
  • 1 groot ei
  • 1 middelgrote ui, geschild, in stukjes
  • 4 eetlepels gegrilde rode paprika, in kleine reepjes
  • 2 theelepels komijnzaadjes, fijn gekneusd
  • 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
  • 2 tot 3 theelepels pikante rode paprikapoeder
  • 3 theelepels ras el hanout; Noord-Afrikaanse specerijenmelange
  • 15 cl groente- of gevogelte bouillon
  • zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

In een mengkom de kikkererwten met een vork of de staafmixer fijn maken. De geschaafde flespompoen, het ei en de ras el hanout erdoor roeren. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes ui kort roerbakken. Bouillon toevoegen en met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de geperste knoflook, pikante rode paprikapoeder, fijn gekneusde komijnzaadjes en reepjes gegrilde rode paprika erdoor roeren. Warm houden. Eventueel licht gerookte rode paprikapoeder gebruiken voor een intensere smaak. De mengkom uit de koelkast halen, kleine balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan (antiaanbaklaag) verhitten en de balletjes kort om en om bakken. Af en toe omkeren voor een egaal lichtbruin resultaat. Over voorverwarmde bordjes met de saus verdelen en als aperitiefhapje serveren. Aanbevolen bieren: Pils (naar smaak, eventueel zwaar gehopt), Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt). Deze verfrissende bieren passen goed bij de licht kruidige toets van de balletjes in combinatie met de licht pikante smaak van de saus.

Chick Peas: Rob Garcia: Place of Resonance; CAP 950.

Youtube: https://youtu.be/X1vPYkJXw6M

 

Han Hidalgo

www.biercuisine.nl

www.jazzcookin.net

Facebook: Jazzcookin