Biernieuws
Foto Flickr.com/Dick Sijtsma

Café Olivier Utrecht test Duvel op tap

Café Olivier in Utrecht is naar eigen zeggen het eerste café in Nederland met Duvel op de tap. Het Belgisch blondbier werd tot vandaag alleen geschonken uit de fles. 

Dat schrijft Frisse Mosterd. Werner Rijk, vertegenwoordiger van Duvel Moortgat: “De markt is op dit moment in beweging en de vraagt naar craftbeer is groot. Daarom willen wij met Duvel Moortgat kijken of we ook een nieuwe doelgroep kunnen aanspreken. Met deze unieke pilot van drie maanden kunnen we dat testen door tien karakteristieke Nederlandse zaken Duvel op de tap te laten schenken.”

Hoge koolzuurdruk
De reden dat er nog nooit eerder Duvel van de tap is geschonken, is omdat er een zeer hoge koolzuurdruk moet zitten op een tap om de smaak van Duvel te krijgen. Een normale tap kan die druk niet halen. Duvel heeft daarom een nieuw tap ontwikkeld en heeft Olivier de eer gegeven om deze te testen. 

Pilot
Het gaat om een pilot. “Misschien werkt het tapsysteem niet goed of blijken gasten toch liever uit het vertrouwde flesje te willen drinken. Dat is ook de reden dat er vanuit Duvel nog niets met marketing is gedaan”, aldus de bedrijfsleider van biercafé, Olivier Johan Schmit.