De Amsterdamse brouwerij Oedipus maakt in samenwerking met het Ierse whiskeybedrijf Jameson een biertje. Het wordt een licht-hoppige saison.
Oedipus-oprichters Rick Nelson en Sander Nederveen bezochten de distilleerderij van Jameson en namen daar acht eikenhouten vaten mee die eerder werden gebruikt om whiskey in te rijpen. De smaken die de whiskey in het hout heeft achtergelaten moet in het Oedipus-bier gaan trekken.
Saisonbier
Het is de bedoeling dat er in april een licht hoppige saisonbier uit de vaten komt. Na dit proces gaan de vaten weer terug naar Ierland, waarna Jameson er weer whiskey op laat rijpen, met de gedachte dat smaken van het bier in de whiskey trekken.
Mannenliefde
Eerder maakte Oedipus het biertje Mannenliefde, een seizoensbier met tonen van szechuanpeper en citroengras en de bieren Gaia en Mama. De oprichters van Oedipus hopen dat het experiment met houten vaten een succes wordt en dat zij in de toekomst meer kunnen experimenteren met bier op hout.

