
Restaurant Anna is inmiddels niet meer ‘nieuw’, maar zeker de moeite waard en mag niet ontbreken in VENUEZ magazine. De venue is een initiatief van de eigenaren van Brasserie Harkema, Michiel Kleiss en Peter Bosman. Zij willen met Restaurant Anna weer veel waar voor je geld bieden, maar dan op een hoger niveau. Bedrijfsleider Stephan Knecht: “Restaurant Anna biedt weliswaar kwaliteit, maar zonder de formele tuttigheid.”

Het restaurant is gevestigd in het oudste stukje Amsterdam, op de hoek van het Sint Anne kwartier, midden op de Wallen. Restaurant Anna vult twee spectaculair verbouwde monumentale panden, een voormalige drukkerij, die samen doorlopen van de Warmoesstraat tot aan het Oudekerksplein. Het interieurconcept is gerealiseerd door Herman Prast en Ronald Hooft. Zij wisten in de pijpenlade een sfeervolle, geheel eigen sfeer te creëren met doordachte architectonische toepassingen. Zo is de venue in verschillende hoogteniveaus verdeeld waardoor de gasten een uitstekend zich hebben op het plein. Aan het plafond kwamen vilten panelen die de akoestiek ten goede komt. Ook zijn de toiletten prachtig vormgegeven.

Met het openen van een toprestaurant in het 1012-gebied vervullen de ondernemers opnieuw een pioniersrol. Met Project 1012 wil de gemeente Amsterdam de criminaliteit en verloedering in het hart van de stad terugdringen. Dat doet de gemeente onder meer door diversiteit in ondernemerschap in het gebied te stimuleren en te ondersteunen. De komst van Restaurant Anna is een belangrijke stap in dit streven.
TEKST: PAULA PLANTINGA
FOTOGRAFIE: RESTAURANT ANNA


