Volare Amsterdam

Net open: Trattoria Volare in Amsterdam-West

Horecaondernemers Daan Bonsen en Arne de Wit - bekend van de Karavaan in Amsterdam - en horecagroep 3 Wijzen uit Oost hebben een nieuwe Italiaanse trattoria in Amsterdam-West geopend: Volare. Studio Modijefsky gaf de zaak de uitstraling van de Amalfi kust uit de jaren 60. Bekijk de foto’s onder dit artikel voor een impressie.

Foto’s: Maarten Willemstein

Volare + Bombolini’s

De Italiaanse trattoria Volare is sinds 8 september dagelijks geopend. Volare komt uit de koker van de 3 Wijzen uit Oost, Daan Bonsen en Arne de Wit. Daan en Arne openden vorig jaar samen met De Drie Wijzen uit Oost Karavaan. Na een corona jaar waarin Karavaan veel dicht was, is er nu dus een tweede zaak geopend. Of als je Bomboloni’s meerekent ook een derde. In trattoria Volare opent tijdens de weekenddagen (donderdag t/m zaterdag) namelijk aperitivo bar Bomboloni’s de deuren. De cocktailbar bevindt zich in een aparte ruimte, gescheiden van het restaurant.

Studio Modijefsky

Niet alleen de kaart en de cocktails zorgen voor de Italiaanse sfeer. Studio Modijefsky heeft de Italiaanse sfeer in heel het design terug laten komen. Traditionele en speelse graphics worden gecombineerd met een palet van zacht rode, oranje, witte en blauwe tinten om bezoekers terug te voeren naar de Amalfi kust in de jaren 60. Studio Modijefsky heeft gebruik gemaakt van elementen zoals keramische tegels, krijt pleister, ruwe texturen en houten details vermengd met Italiaans marmer.

Italiaanse architecten lijken de verborgen regisseurs van dit project te zijn. Hun manier van spelen met graphics en architectuur duikt overal op in de herhaling van lijnen en schaduwen. Een harmonieuze balans tussen een simpele achtergrond en brutale elementen geeft een touch van frisheid. De hele ruimte is bijvoorbeeld: omzoomd door houten planken met achtergrondverlichting door Italiaanse cocktailflessen die een andere sfeer creëren afhankelijk van de kleur van de drank en het tijdstip van de dag.

Private dining

Beneden in de zaak is de private dining eethoek te vinden. Deze ruimte voor speciale evenementen is verlicht door lange rijen warme lichtbollen die aan het plafond hangen. Het plafond is bedekt met zacht textiel.