Brouwerij Bierverbond introduceert een Märzen
Biernieuws

Brouwerij Bierverbond introduceert een Märzen

De Amsterdamse brouwerij Bierverbond brouwt nu ook Märzen. Märzen was traditioneel het laatste bier dat in Beieren werd gebrouwen voordat de brouwers een verplichte zomerstop inlasten, omdat het te warm was om te brouwen. 

Vanaf volgende week is '1841' verkrijgbaar.

Mout in de hoofdrol

Märzen is een donkerblond bier waarin de mouten een hoofdrol spelen. Het bier bevatte iets meer alcohol want het moest in de warme zomer natuurlijk wel goed blijven. Als het brouwseizoen weer aanbrak werd de overgebleven voorraad Märzen soldaat gemaakt op een groot volksfeest. We kennen dat feest nog steeds als het Oktoberfest. In 1841 werd Märzen het officiële bier van het Oktoberfest. Dat bleef het tot in de jaren 70 van de vorige eeuw.

Alleen ondergistend

Bierverbond is een Amsterdamse brouwerij die zich volledig toelegt op het brouwen van mooie ondergistende bieren. Dat Lager meer is dan alleen pils blijkt wel uit hun core assortiment dat naast Pils bestaat uit Vienna Lager, Dortmunder, India Pale Lager, Tarwe Lager en Baltic Porter. Vanaf 6 mei wordt hier een Märzen aan toegevoegd. Over de naam hoefden ze niet lang na te denken: 1841.

Webshop

Ter ondersteuning van de introductie zijn in Bierverbond’s online store twee Mix&Match boxes te koop. De klant bepaalt zelf de inhoud en de box wordt voor een vaste prijs thuisbezorgd. De Quarantaine kit van 26,95 voor 12 flesjes mag gevuld worden met alle Bierverbond biertjes. De Super Geiles Bier Box is twee tientjes duurder, maar daar passen dan ook 24 flesjes in. Bij deze box kun je kiezen uit de Duitse stijl bieren van Bierverbond.