Biernieuws

Hertog Jan steunt horeca met speciaalbier

Hertog Jan lanceert een nieuw speciaalbier om horecaondernemers te steunen in deze moeilijke tijden. Vanaf vandaag kunnen consumenten het nieuwe speciaalbier Grand Prestige Genootschap aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel.

Opbrengst voor 24 zaken

De Arcense brouwer doneert alle verkoopopbrengsten aan 24 horecazaken verenigd in het Hertog Jan Genootschap. 1.600 kruiken van het exclusieve speciaalbier liggen al bijna 2 jaar te rijpen in de kelders van de brouwerij in Arcen. Met de actie wil Hertog Jan de 24 genootschapsleden een steuntje in de rug geven in deze onzekere tijden.

Helpende hand

Meesterbrouwer Gerard van den Broek over het initiatief: “Er ligt al lange tijd een heel bijzonder bier in onze kelders in Arcen te rijpen. We wilden dit bier bewaren voor een zeer bijzonder moment. Hoewel deze aanleiding alles behalve feestelijk is, vinden wij dit het moment om het bier te verkopen en daarmee onze Genootschapsleden een helpende hand toe te reiken.”

Warm, complex en gelaagd

Meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft de complementaire smaken uit verschillende houten vaten samengebracht. “Grand Prestige Genootschap heeft ruim 18 maanden gelagerd in Kentucky Bourbon vaten. Na de lagering hebben we ook gekneusde Colombia Supremo koffiebonen toegevoegd. Dit maakt dit vatgerijpte bier extra bijzonder.” Aldus de meesterbrouwer. Het resultaat is een unieke blend waarin smaken van koffie, karamel, chocolade, vanille, kokos en verfijnde moutbitterheden in te herkennen zijn.

Online en eenmalig

De brouwers van Hertog Jan brouwers bewaren graag bijzondere bieren in de kelders van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Vanwege de beperkte ruimte, is de oplage van dit speciale bier daarom beperkt, er zijn slechts 1.600 kruiken beschikbaar. De verkoopprijs bedraagt €25,- per stuk excl. verzendkosten en consumenten kunnen de Grand Prestige Genootschap aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel

www.hertogjan.nl/genootschapsbier.