Dit zijn de 16 nominaties voor de Horecava Innovation Award 2022. Voor elke categorie; Equipmen & Services, Food & Baverage, Concepts, Interior & design en Digital Apps & Social Media zijn er vier genomineerden geselecteerd. Ondanks dat de Horecava in januari 2022 niet door kan gaan worden de winnaars op 10 januari alsnog bekendgemaakt.
Welke categorieën zijn er en wie zijn de genomineerden?
De deelnemers hebben hun innovatie ingestuurd voor de Horecava Innovation Award in één van onder onderstaande categorieën. Per categorie zijn de criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.
Equipment & Services
Producten/systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen; Technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct. Prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.
Genomineerden:
- ENJAY, Lepido by Enjay – energie terugwinsysteem speciaal voor restaurants
- Kitchen create, SmartVide – SmartVide, de onmisbare hulp in de keuken
- Ozarka BV, Ozarka and Deliverzero. nl – Reusables as a Service
- Stylepoint BV, SmartServant en Fulin Robot Technologie BV, Bellabot – robots voor serveren, begeleiden en afruimen
Food & Beverage
Nieuwe en vernieuwende producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.
Genomineerden:
- D’Arta, Greens Cuisin‘easy Indian Summer – bevroren koude maaltijdsalade
- Natulatte BV, Natulatte Oat Latte en Choco Latte – vegan topping en cacaomix voor vendingmachines
- Food Things, VOL5 ‘Jus de Vegetable – vegan saus met alle kenmerken voor een Jus de veau
- GreenPro International, Zero Egg – plantaardig, vloeibaar ‘ei’
Concepts, Interior & Design
Producten (voor interieur en exterieur) die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven; die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn; die voor beleving zorgen; die bijdragen aan hogere omzetten. Voorbeelden kunnen zijn meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk, decoraties.
Genomineerden:
- Sugo Pizza, Het SUGO Delivery & To Go – franchise concept
- Conpax BV, Folia – papieren bestek
- Satelliet Meubelen BV, SUM (Still Usable Materials) – stoelen van gerecyclede materialen
- Yousea, YouSea ‘Clean Your World’ – schoonmaken zonder plastic flessen
Digital, Apps & Social Media
Mobiele en digitale toepassingen voor gasten/consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice, die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.
Genomineerden:
- Yourselv, Het Houtse Meer / de houthallen – innovatieve hospitality tools en software
- Digital Chef, Digital Chef VR learning – 3D learning app over warenkennis
- Scanfie, Scanfie – alles-in-1 bestelsysteem voor horeca
- Event Venue Digital Coöperatie UA., HD Venues – digitale 3D-versie van bijeenkomstlocatie
Op de hoogte blijven van alle trends uit de horeca? Schrijf je in voor de nieuwsbrief