Deze nieuwe horecazaken gingen onlangs open

Deze nieuwe horecazaken gingen onlangs open

De horeca heeft lange tijd de deuren gesloten moeten houden, maar inmiddels zitten de restaurants weer vol en verwelkomen hotels weer hun gasten. Ook in tijden van (corona-)crisis openen er veel nieuwe horecazaken de deuren. Hierbij een overzicht van nieuwe restaurants, hotels en bars.

Nieuwe horecazaken in augustus

Heeren aan de Haven in Streefkerk

In het drijvende gebouw in de haven van Streefkerk, waar voorheen de Limonadefabriek gevestigd was, heeft afgelopen maand Heeren aan de Haven zijn deuren geopend. Een toegankelijke brasserie en wijnbar met klassieke en wereldse (Aziatische) gerechten op een unieke locatie aan het water. Heeren aan de Haven is het vierde (en zeker niet het laatste) kind van de Heeren Horeca Groep. Naast Heeren van Ambacht, Heeren van Slydregt en Heeren aan de Lek is nu locatie nummer vier in Streefkerk geopend.

Waar?
Nieuwe Haven 1 in Streefkerk

Wat?
Tijdens lunch, borrel en diner kunnen gasten oesters, sushi, seafood, vlees- en vegetarische gerechten bestellen. Aan de gigantische, zwarte marmeren bar in het midden van de zaak kan je terecht voor de kleurrijkste cocktails.

 

Nieuwe horecazaken_Ultramarijn WonderbarUltramarijn Wonderbar in Den Haag

Ultramarijn Wonderbar is te vinden in het nieuwe hotel voco, in het voormalige ABN AMRO-gebouw in het Haagse centrum. Het interieur is totaal anders dan die van het hotel. Opvallend is de oude kluisdeur van de bank. Die is behouden gebleven en omgetoverd tot dé eyecatcher van de zaak. Het interieur is geïnspireerd op de onderwaterwereld met veel aandacht voor de fantasierijke steampunk-stijl. Bekijk hier meer foto's van de zaak.

Waar?
Kneuterdijk 8 in Den Haag

Wat?
De cocktailkaart is ingedeeld in de vier windrichtingen noord, oost, zuid en west en de bites zijn geïnspireerd op Nederlandse reizen en de ligging aan de Noordzee. Chefs maken veel gebruik van fermenteren en pekelen, zoals zeilers vroeger tijdens hun reizen deden om eten langer houdbaar te maken, en ook pulp, schillen, zaden, pitten en bladeren, producten die vaak worden weggegooid, worden in de bites en cocktails verwerkt. Later zal de bar ook openen voor ontbijt en lunch.

Boetiek hotel Corps de Garde in Groningen

Boetiek hotel Corps de Garde is begin augustus feestelijk geopend door eigenaren Marloes Hemmel en Jan Akkermans, directeur FC Groningen Wouter Gudde en pand-eigenaar Wim Bulten. Corps de Garde is een modern boetiek hotel waar niet alleen gasten uit binnen- en buitenland welkom zijn, maar waar ook plek is voor Groningers om samen te ontbijten, lunchen en borrelen. Het fonkelnieuwe concept behelst een boetiek hotel met 19 kamers en 1 appartement en een wijn- en cocktailbar in het souterrain. In het ruim 350 jaar oude gebouw is de geschiedenis overal goed zichtbaar, maar in een modern jasje.

Waar?
Oude Boteringestraat 74 in Groningen

Wat?
Een boetiek hotel met 19 kamers en 1 appartement en een sfeervolle wijn- en cocktailbar in het souterrain.

 

Veganees in Amsterdam

De Veganees is zoals de naam al doet vermoeden volledig gericht op vegan gerechten. Op de kaart vinden gasten Asian streetfood. Het menu bestaat uit shared-dining gerechten, zoals bao buns, gyozas en spring rolls waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende verse groenten. Lennart Zwietering en Jan van ’t Westende zijn eigenaar. Het is hun eerste restaurant samen. Het ontwerp is gedaan door designbureau Horeca Sfeermakers. Bekijk hier meer foto's van deze nieuwe horecazaak.

Waar?
Eerste Constantijn Huygensstraat 45 in Oud-West in Amsterdam

Wat?
Het menu bestaat uit shared-dining gerechten, zoals bao buns, gyozas en spring rolls waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende verse groenten. Ook kunnen gasten alleen wat komen drinken in Veganees.

Restaurant Ovum in Grave

Restaurant Ovum opende half augustus in Grave, bij Nijmegen. In de keuken staat Sebastiaan Follong, die eerder werkzaam was bij o.a. van De Leest*** en winnaar werd van het NK Jonge Koks 2020, Het restaurant is te vinden in Nidum. Dit is een verzamelplek voor merken en bedrijven in lifestyle, wonen en gastronomie en opent in oktober. Bekijk hier meer van Restaurant Ovum.

Waar?
Restaurant Ovum, St. Jorisstraat 32 in Greve

Wat?
Lunch, diner of een borrel. Maar ook voor een kop koffie in de ochtend in de binnentuin, een cocktail en barbites ben je welkom bij restaurant Ovum.

Deze horecazaken gingen ook open in augustus:

Nieuwe horecazaken in juli

Nieuwe horecazaken_De Juwelier

De Juwelier in Amsterdam

Samen met Thomas Groot opende Richard van Oostenbrugge onlangs een nieuw restaurant in de Amsterdamse Utrechtsestraat: De Juwelier. “Dit is géén concept”, begint Richard van Oostenbrugge. De ondernemers en chefs zijn ook eigenaar van 212** in Amsterdam. Restaurant 212** in Amsterdam behoort tot het hoge segment, De Juwelier is een stuk laagdrempeliger. Bekijk hier meer foto's van de zaak en gerechten.

Waar?
Restaurant De Juwelier, Utrechtsestraat 51 in Amsterdam
Wat?
De gerechten op de kaart schitteren in hun eenvoud met tegelijkertijd een chique randje. Zo staat er onder andere een zeebaars op de kaart: zeebaars dungesneden en gemarineerd in citrus met ingelegde foreleitjes, als één van de voorgerechten.

 

Stadshaven Brouwerij in Rotterdam

Op 1 juli is de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam officieel geopend. De Stadshaven Brouwerij is een omvangrijke craftbierbrouwerij, waarvan er slechts een paar in Nederland zijn. Met brouwketels van 4.000 liter en opslagtanks tot 12.000 liter, kan maar liefst 2 miljoen liter bier per jaar worden gebrouwen. Hiermee nestelt de Stadshaven Brouwerij zich qua capaciteit direct in de top 3 van grootste craftbierbrouwerijen van Nederland. De bieren zijn geïnspireerd op de locatie waar de Stadshaven Brouwerij zich bevindt, in een 100 jaar oude fruitloods, en de historie van Rotterdam Fruit Port, ooit Europa’s grootste fruithaven. Bekijk hier meer foto's van de brouwerij.

Waar?
Galileistraat 24 in Rotterdam

Wat?
Eerlijke en duurzame (streek)producten waarbij de keukenbrigade gebruik maakt van drie verschillende bereidingstechnieken: de steenoven, smoker en BBQ.

 

Restaurant Klein Breda in Amsterdam

Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer hebben begin juli de deuren geopend van hun nieuwe restaurant in Amsterdam: Klein BREDA. Het zit op de plek waar voorheen hun restaurant Guts & Glory zat. Met veel internationale gasten liep restaurant Guts & Glory in Amsterdam als een trein. Maar juist die doelgroep werd het probleem: corona laat het aantal toeristen flink dalen. Ze sloten het restaurant daarom in maart, maar op dezelfde locatie openden zij vorige maand het gemoedelijke Klein BREDA. Bekijk hier meer foto's van de zaak en gerechten.

Waar?
Utrechtsestraat 6 in Amsterdam

Wat?
Klein BREDA serveert klassiekers uit het bekende menu van het restaurant BREDA in Amsterdam, afgewisseld met nieuwe gerechten van het keukenteam. De sfeer is huiselijk en informeel en het restaurant is verder erg toegankelijk met een 3 gangen menu voor 39 euro.

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Restaurant Hudson in Den Haag

Hudson in Den Haag is de tiende locatie van de restaurantketen. Het op de Amerikaanse keuken geïnspireerde restaurant is te vinden op de plek waar eerst Barn47 zat, in Den Haag. Centraal in de zaak staat een enorme bar met een torenhoge drankenkast. Midden in de zaak staat een grote trap die toegang geeft tot de vide, die uitzicht geeft over de hele zaak. Vanuit hier kun je direct door naar het clubgedeelte. Dit is een ruimte waar gasten zich in een Amerikaanse speakeasy cocktailbar wanen en kunnen genieten van cocktails en jazzbeats. Bekijk hier meer foto's van het restaurant.

Waar?
Poeldijkseweg 47 in Den Haag

Wat?
Op de menukaart staan vooral Amerikaanse food classics zoals de Lazy Sunday Nacho’s, BBQ Taco, Ranch SaladBowl, Steaks, Chili sin Carne en de sappige Hudson Burgers.

 

Brunchrestaurant Teds in Rotterdam

All day brunch-restaurant Teds heeft de zesde locatie geopend. De nieuwste vestiging is te vinden bovenop het dak van het Schieblock in Rotterdam, waar eerst Op Het Dak zat. Gasten zitten er midden in het groen van de Rooftop Farm de Dakakker en hebben uitzicht over Rotterdam. Mede-eigenaar Sanne Huisman: “Wij werken graag samen met de buurt om zo de lokale betrokkenheid groot te houden. Net als Bistro Op Het Dak zal Teds de stichting achter de Dakakker ondersteunen om zo het unieke educatieve programma voor o.a. Rotterdamse basisscholen te laten bloeien.” Bekijk hier meer foto's van het restaurant.

Waar?
Schiekade 189 in Rotterdam

Wat?
All-day-brunchen. Van yoghurt met granola tot Eggs Benedict, en van een Philly Cheese Steak tot aan een Churrroooo Banana Pancakes met een bloody mary.

Deze horecazaken gingen ook open in juli:

 

Nieuwe horecazaken in juni

Café De Beloning in Duiven

Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen hebben recht tegenover hun brasserie Een Mooie Dag in Duiven een nieuwe horecazaak met terras geopend: café De Beloning. “Centraal staan gastvrijheid, gezelligheid, kennis en vakmanschap. Café de Beloning is een dorpscafé met stadse allure. Een bruisend en modern café, dat voor een breed, levenslustig en bekend publiek een ontmoetingsplek vormt”, zeggen ze. Bekijk hier meer foto's van café de Beloning.

Waar?
Remigiusplein 8 in Duiven

Wat?
Gasten vinden er tien tapkranen, vijftig speciaalbieren op fles en veertien open wijnen. Op de kaart staan onder andere borrelbites.

 

Pink Beach in Amsterdam

Pink Beach by WONDR is een openlucht bar in Amsterdam-Noord en is er tot en met oktober en opent volgend jaar weer in het terrasseizoen. Het is een initiatief van Sarah Mendes, de bedenker van het naastgelegen instagrammuseum WONDR Experience. Mendes: “We wilden een droomwereld creëren waar gasten zich wanen in tropische sferen. Een plek waar mensen konden genieten van lekkere cocktails met hun voeten in roze zand. Een surrealistische plek waar je het gevoel hebt heel ver weg te zijn, in een andere werkelijkheid en plaats”. Pink Beach heeft een terras, roze zand, palmbomen, cacti en een ballenbak voor volwassenen. Een ‘ultieme dreamescape’ noemt Mendes het. “Het fun aspect is overal aanwezig, de sfeer is jong, onbezonnen, energiek en hyper fotogeniek. Gasten kunnen kleurrijke funky cocktails, lekker ongecompliceerd eten en vrolijke muziek verwachten.” Bekijk hier meer foto’s van deze knalroze bar.

Waar?
Meeuwenlaan 88-A in Amsterdam

Wat?
Een menu vol originele gerechten zoals een Barbie’s Pink G&T en een Palm Springs Burger Veggie.

 

Hotel Moxy in Utrecht

Moxy Utrecht is de derde vestiging in Nederland van het op millennials gerichte concept van Marriott Hotels. Het gloednieuwe hotel telt 172 kamers met Moxy-paarse details. De bar van Moxy Utrecht, en het grote, zonnige terras aan het water, met honderd zitplaatsen, vormen een nieuwe ontmoetingsplek voor gasten en Utrechters. In het interieur van het hotel spelen lokale elementen een rol. Stoelen uit de naastgelegen Pastoe-fabriek sieren de lobby, net als een tafel, gemaakt van een oude boom die ooit in de stad stond. In de lobby is de enorme Rietveld-stoel een eyecatcher. De Rietveldkleuren komen ook weer terug in het graffitikunstwerk bij de in de lobby fietsverhuur (een verwijzing naar de rood/geel/blauwe truien uit de Tour de France). Bekijk hier meer foto's van Hotel Moxy.

Waar?
Helling 1 in Utrecht

Wat?
Een hotel dat zich richt op millenials

 

Restaurant 273 in Utrecht

Restaurant 273 is gevestigd aan de Oudegracht op nummer 273 en ontleent de naam aan het huisnummer. Chef Tommy den Hartog is de eigenaar en het is het eerste eigen restaurant van de Utrechter, die eerder chef was bij de Amsterdamse toprestaurants Moon en Johannes. In het 120 m2 grote restaurant kunnen 48 gasten zitten. Patron-cuisinier Tommy den Hartog wilde zijn restaurant al in november 2020 openen, maar door de horecalockdown als gevolg van het coronavirus werd dat bijna acht maanden later. Den Hartog zette eerder als chef restaurants Moon en Johannes in Amsterdam op. Daarvoor was hij onder meer sous-chef onder Dennis Kuipers bij sterrenrestaurant Vinkeles in Amsterdam. Tommy den Hartog: “Ik wilde heel graag in Utrecht een restaurant beginnen. Het is mijn geboortestad en ik heb er veel vrienden en familie. Daarnaast liggen er op gastronomisch gebied in het hogere segment kansen. Samen met mijn Utrechtse collega’s wil ik Utrecht weer culinair op de kaart zetten.” Bekijk hier meer foto’s van het restaurant en van de gerechten.

Waar?
Oudegracht 273 in Utrecht

Wat?
De keuken van 273 heeft de klassieke Franse keuken als basis, aangevuld met internationale smaken en moderne kooktechnieken. De kaart van Restaurant 273 bestaat uit een aanbod van bites en oesters, een lunchmenu (3 gangen € 39,-) en een chef’s menu (4 tot 8 gangen vanaf € 49,-). Daarnaast is er een à la carte kaart met zo’n 10 gerechten met het formaat van een tussengerecht. Hierop staan ook diverse vegetarische gerechten. De à la carte prijzen variëren van € 12 tot € 19,50 per gerecht.

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Burgerrestaurant Ter Marsch & Co in Utrecht

Burgerrestaurant Ter Marsch & Co, in 2014 opgericht door Pim de Lange, heeft na Amsterdam (twee locaties) en Rotterdam (één locatie) een nieuwe vestiging geopend in Utrecht. De Koreaanse Gojira-burger van Ter Marsch & Co won meerdere prijzen en de friet van Ter Marsch & Co werd eerder bekroond tot het beste frietje van Nederland. Net als de andere drie vestigingen, valt Ter Marsch & Co in Utrecht op door het eclectische ex- en interieur. De zaak in Utrecht heeft de herkenbare Ter Marsch & Co stijl, met veel kleur. De nieuwste Ter Marsch & Co is gevestigd in hartje centrum in een monumentaal pand, aan de straat Voor Clarenburg. Het terras met felblauwe luifel, rode tafeltjes en retro klapstoeltjes doet denken aan Franse bistro. Binnen zijn zestien zitplekken, waarvan zes aan de bar. Het terras herbergt nog eens dertig plaatsen. Bekijk foto’s van deze nieuwe locatie onder dit bericht.

Waar?
Voor Clarenburg 2 in Utrecht

Wat?
Ter Marsch & Co won met de burgers en frietgerechten nationale en internationale prijzen. Op het menu staan de winnaars zoals de Gojira burger en frieten ‘Fries of Mine’. Daarnaast zijn er nog meer opties voor vlees, vis of vega liefhebbers.

 

Hotel Voco in Den Haag

In Den Haag zijn de deuren geopend van voco ™, een merk van IHG® Hotels & Resorts. Het hotel is te vinden in het voormalige bankgebouw van ABN Amro aan de Kneuterdijk. Naast de 204 kamers verdeeld over zeven verdiepingen vinden gasten er restaurant Botanica waar lokale ingrediënten worden geserveerd, gastrobar Ultramarijn met een ‘steampunk entourage’ en de Play Work area. Daar kunnen gasten terecht voor flexibele werkplekken. General Manager, Inge van Weert: “Ons iconische gebouw aan de Kneuterdijk is het eerste voco™ in Noord-Europa binnen het wereldwijde portofolio van IHG® Hotels & Resorts.” Het hotel is een plek voor iedereen. Van hotelgasten die in onze Haagse binnentuin genieten van hun eerste kopje koffie ’s ochtends, tot locals die komen lunchen in restaurant Botanica, of hun dag afsluiten met een cocktail in gastrobar Ultramarijn. Bekijk hier meer foto’s van dit nieuwe hotel.

Waar?
Kneuterdijk 8 in Den Haag

Wat?
Het hotel telt 204 kamers verdeeld over zeven verdiepingen. Bij restaurant Botanica worden lokale ingrediënten geserveerd, gastrobar Ultramarijn heeft een ‘steampunk entourage’ en er is een Play Work area.

 

Carstens Café in Amsterdam

Carstens Café is de nieuwe horecaoutlet van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, tegenover CS. In Carstens Café staan onder andere appeltaart van Holtkamp, garnalenkroketten van Kwekkeboom en charcuterie of een burger van Lindenhoff op de kaart. Het café heeft een bijzondere geschiedenis. Zo zijn een bruin café, een Franse bistro en een biljartcafé Carstens Café voor geweest en hebben er verschillende verbouwingen plaatsgevonden. Carstens Café hecht veel waarde aan de oude staat en heeft de authentieke details teruggebracht. Zo zijn er oude tegeltjes tevoorschijn gekomen tijdens de verbouwing die gerestaureerd zijn en nu pronken in het café. Het interieur van Carstens Café is geïnspireerd op de Scandinavische stijl. Strakke lijnen, veel hout, lichte kleuren en veel planten.

Waar?
Prins Hendrikkade 34 in Amsterdam

Wat?
Een toegankelijke Nederlands geïnspireerde lunch- en borrelkaart, waarbij bekende lokale producten centraal staan en er aandacht is voor pure ingrediënten.

 

Café Kuyl in hotel NH Schiller in Amsterdam

Café Kuyl is op de begane grond van het bekende hotel NH Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein geopend. Het is een authentieke bruine kroeg, maar dan anno de 21e eeuw. Oprichters zijn Ezra Honing, Sjo Baggen, Chong Chu en Zing-Kyn Cheung. Chu en Cheung zijn ook wel bekend als de mannen achter de Foodhallen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en de Kanarie Club in Amsterdam. Café Kuyl, dat gevestigd zit in het NH Schiller op het Rembrandtplein, is de nieuwste toevoeging aan hun portfolio. Café Kuyl is een bruine kroeg – ietwat nostalgisch, maar met de eigenzinnigheid van nu – waar iedereen welkom is en kan genieten van goed gevulde borrelplanken, comfort food, speelse cocktails en mooie bieren.

Waar?
Rembrandtplein 26 in Amsterdam

Wat?
Op de menukaart staan vooral gerechten die doorgaan voor comfort food. Een sappige hamburger, spareribs en een rueben sandwich, maar ook salades en vegetarische gerechten zoals polenta, tomatentartelette en vegan empanadas. Daarnaast heeft Café Kuyl verschillende goedgevulde borrelplanken met onder andere bittergarnituur, charcuterie, flammkuchen, ossenworst, zuurdesembrood met dips en verschillende kazen. Op de bar bevinden zich 15 goudkleurige messing tapkranen met een ruim aanbod aan verschillende (speciaal)bieren. En als het aan team Café Kuyl ligt, komt daar binnenkort nog een eigen gebrouwen speciaal bier bij.

 

Rozey in Delft

Na een locatie in Rotterdam heeft het toegankelijke vegan restaurant Rozey er nu ook één in Delft. De inrichting van het restaurant in Delft is wat klassieker dan de stoere en robuuste vestiging in Rotterdam, maar het menu is hetzelfde. Ook bij Rozey in Delft is ongeveer de helft van de kaart vegetarisch en de andere helft vegan. De eigenaren willen iedereen laten kennismaken met de veelzijdigheid van vegetarische en vegan gerechten. Gasten kunnen voor een vast bedrag alles kiezen van de kaart.

Waar?
Zocherweg 9 in Delft

Wat?
Populaire gerechten op de kaart zijn de mini-burger met cheddar, steak watermeloen met portjus en gerookte amandelen, de crispy sushirol met sojasaus en oesterzwammen ‘Peking Style’ in een Chinees pannenkoekje.

 

Fiona in Amsterdam

Fiona, te vinden in de Amsterdamse Warmoesstraat, is het nieuwe Mexicaanse restaurant van Sven Sallaerts en Jos de Jong (o.a. bekend van restaurant Pesca) en RB Horeca. In de keuken staat Jef van Hout en de menukaart is samengesteld door de beroemde Mexicaanse chef Zahie Tellez. Zij is bekend door haar videoserie op het Mexicaanse foodkanaal El Gourmet en haar eigen YouTube-kanaal. In Mexico-stad opende ze meerdere restaurants. Het restaurant is gesitueerd onder het hostel THIS. Sallaerts: “Dit is een plek met het comfort van een hotel, maar met de praktische aspecten van een hostel. Fiona, dat RB Horeca als partner heeft, valt onder Younique Concepts, het bedrijf van Sallaerts en De Jong. Daarmee runnen ze ook Pesca, De Tulp en Lolo in Amsterdam.

Waar?
Warmoesstraat 14 in Amsterdam

Wat?
Op de all day-menukaart staan de seizoenen centraal en krijgen vegan gerechten een belangrijke plaats. Sallaerts en De Jong: "Huevos rancheros als ontbijt, chicharon of mariquitas als snack. Tacos, fajitas of tostadas als diner en als dessert Mexican banana, dat kan hier allemaal."

Deze horecazaken gingen ook open in juni:

  • Restaurant Loetje in Paterswolde
  • The Dublin House in Zwolle
  • Restaurant Maeve in Utrecht
  • Restaurant On Cru in Rotterdam
  • De Neef van Fred in Amsterdam
  • De Lobby in Apeldoorn
  • Brasserie La Cocotte in Hoogvliet

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!