Restyling voorTsjechische Budweiser Budvar
Producten

Restyling voor Tsjechische Budweiser Budvar

Budweiser Budvar, het iconische Tsjechische biermerk uit České Budějovice in Zuid-Bohemen met als Nederlandse importeur Bier&cO, heeft de nieuwe internationale uitstraling voor haar flessen en blikken onthuld.

 

In deze uitstraling komen klassieke stilistische ideeën samen zoals de kleuren van de Tsjechische vlag en beeldbepalende elementen die in het rijke verleden van de brouwerij op haar etiketten zijn gebruikt.

Het bekende logo

Het onmiskenbaar ‘vintage’ logo wordt nu bekroond door het klassieke rozet van de stad České Budějovice (ook bekend onder de Duitstalige naam Budweis), waar elke druppel Budweiser Budvar tot op de dag van vandaag gebrouwen wordt. Daarnaast wordt nadrukkelijk verwezen naar de lokaal geteelde ingrediënten die gedurende de 125-jarige geschiedenis van de brouwerij ongewijzigd bleven: Saaz hopbloemen, afkomstig uit de beroemde hopregio Žatec, en de fijnste Moravische brouwgerst. Ook het zachte bronwater, opgepompt uit een 300 meter onder de brouwerij gelegen bron en zeker 10.000 jaar oud, wordt op de etiket geëerd.

 

Eigendom van de Tsjechische Republiek

Trots wordt vermeld dat de brouwerij eigendom is van de Tsjechische Republiek. Hiermee wordt het onafhankelijke karakter van de brouwerij gevierd; tevens wordt benadrukt dat daardoor de integriteit van het bier wordt gewaarborgd. Daar er geen mondiaal concern aan de touwtjes trekt kunnen de brouwmeesters de tradities van hun voorvaderen levend houden: het gebruik van hoogwaardige, traditionele ingrediënten en het maandenlange rijpingsproces in de kelders van de brouwerij. Dit rijpingsproces is in hoge make smaakbepalend, en Budweiser Budvar mag langer rijpen dan de meeste andere bieren ter wereld.

 

Nationale brouwerij van Tsjechië

De onafhankelijke geest, de reputatie als excellente brouwerij en de positie die de brouwerij inneemt als ‘nationale brouwerij van Tsjechië’ staan centraal in dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van Budweiser Budvar. Daarbij past de nieuwe, wereldwijde, campagne ‘Greetings from the Republic of Beer’: in de Tsjechische Republiek wordt meer bier geconsumeerd per hoofd van de bevolking dan in enig ander land. De brouwkunst is al eeuwenlang volledig verweven met de Tsjechische cultuur en het dagelijkse leven, waarin het bierlokaal en de brouwerij een centrale plaats innemen.

 

Kennis delen

Naast het gebruik van lokaal geteelde ingrediënten, waarmee lokale boeren en telers worden ondersteund, ondersteunt Budweiser Budvar de cultuur van kleine, lokale brouwerijen door haar kennis, ingrediënten en passie met hen te delen. Zo komen ‘het nieuwe jasje’ en de nieuwe campagne samen in het vieren van de Tsjechische Republiek als het unieke en bruisende paradijs voor bierliefhebbers. Ook wordt getoond hoezeer de brouwkunst nog steeds het kloppend hart van de Tsjechische cultuur en geschiedenis is. Als ‘de nationale brouwerij van Tsjechië’ is het de visie van Budweiser Budvar dat dit verhaal met de wereld gedeeld moet worden. 

 

Over Budweiser Budvar

Budweiser Budvar (budweiserbudvar.com) is de nationale Brouwerij van de Tsjechische Republiek en een iconisch bier dat wereldwijd genoten wordt terwijl het enkel en alleen in České Budějovice (Budweis), wordt gebrouwen. Trots en onafhankelijk brouwt men sinds 1895 in dezelfde stad bier met louter lokale ingrediënten, waardoor het de status van Geografisch Beschermd Product heeft. Toewijding, traditie en de dingen op de juiste manier doen kenmerkt de brouwerij. De lange, koude rijping van het bier en het gebruik van traditionele, lokale grondstoffen maken dat Budweiser Budvar vaak wordt aangeduid als ‘het laatste ware lagerbier van Europa’.

 

Over Bier&cO

"Bij Bier&cO houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. We zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden we als eersten een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs, bouwen we iedere dag aan sterke merken en vormen we hét kenniscentrum van unieke dranken. Het is onze missie om jou de beste ambachtelijk gebrouwen dranken te laten proeven. Do you dare to drink different?"

Bier&cO is onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers

Gerelateerd nieuws