Best New Restaurant Design: Dit zijn de 5 genomineerden

De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp.

De categorie Best New Restaurant Design wordt mogelijk gemaakt door: Sir Joe en Double Dutch

Best New Restaurant Design: Dit zijn de 5 genomineerden!

Hemel & Aarde in Utrecht

Restaurant Hemel & Aarde is een nieuwe culinaire aanwinst in Utrecht. Interieurontwerper Paul Linse geeft met zijn ontwerp een eigentijdse twist aan het interieur. “Waar het hotel uitgaat van de verwondering van de nacht, vieren bar en restaurant de dynamiek van de dag.” Linse geeft met zijn ontwerp een eigentijdse twist aan het interieur, zonder de rijke historie van het gebouw te verliezen. Lees hier meer over Hemel & Aarde.
Foto: Jan-Kees Steenman

Brut 172 in Reijmerstok

Restaurant Brut172** van Hans van Wolde ligt midden in het prachtige heuvellandschap van het Limburgse dorpje Reijmerstok, op 172 meter boven zeeniveau. Een belevingswereld waar smaak, beeld, geur en geluid samenkomen. Bijna on-Nederlands. Brut172** heeft een spectaculair en strak Scandinavisch design met behoud van de rauwe, stoere boerderij-elementen. Van Wolde bouwt er straks nog twee suites, kassen, groente-, fruit- en kruidentuinen, wijnvelden en een koffiebar. Lees hier meer over Brut172**.
Foto: Thomas de Bruyne

Vigor in Vught

Chef Lars Albers en sommelier Randy Bouwer, die eerder samenwerkten bij FG** (Rotterdam) en Noble* (Den Bosch) openden vorig jaar Vigor in Vught. King Kongs ontwierp het design. Het restaurant is te vinden in villa Bleijenburg, een rijksmonument uit de zeventiende eeuw. Mehdi le Mair (King Kongs): “Het hart is de keuken. De gewalste blauwstalen platen om de keuken zijn met de hand beschilderd en daarna alleen nog behandeld met olie. Hierdoor krijgt de keuken een rauwe en pure uitstraling.” Lees hier meer over Vigor.
Foto: Horeca in Beeld

Bistro LOF in Leersum

Bistro LOF bevindt zich in Parc Broekhuizen in Leersum – dat een paar jaar geleden de prijs Best Hotel Design won tijdens de Entree Awards. Judith van Mourik is verantwoordelijk voor de transformatie van de oude monumentale boerderij tot bistro LOF. De stoere en robuuste boerderij werd grondig aangepakt om contrast te creëren tussen oud en nieuw. Van Mourik: “Ik heb vooral met een kleurverloop in bruintinten gewerkt. Het bruine palet herinnert aan vroeger, maar is tegelijk ook heel erg van nu." Lees hier meer over Bistro LOF.
Foto: Alan Jensen

George’s in Sittard

In hotel Merici, gevestigd in een oud-klooster aan de Oude Markt in Sittard, is het luxe restaurant George’s te vinden. Eigenaar is Martin Hendricks, directeur van Black Label Hotels. Aan het roer van de keuken staat Kilian Anders. Het restaurant is gevestigd in een enorme zaal met gietijzeren zuilen van tweehonderd jaar oud. Door de hoogte van vijf meter heeft het restaurant een imposante uitstraling. De keuken staat op een verhoging, waardoor het keukenteam een soort ‘theater-rol’ krijgt. Lees hier meer over George's.
Foto: Gerlach Delissen

 

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 29 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder de genomineerden in de overige tien categorieën van de Entree Awards 2021:

Best New Hotel 1-50 Rooms

Best New Hotel 50-100 Rooms

Best New Hotel 100+ Rooms

Best New Holiday Concept

Best New Hospitality Concept

Best New Restaurant & Bar

Best New Dining Experience

Next Generation

Best New Cocktailbar

Best All Day Concept

 

Bestel hier Early Bird tickets voor de Entree Awards 2021!