Melitta
Advertorial

Chef-kok Niels Vietheer: ‘Dankzij Wrapmaster gebruiken we 20% minder folie’

Met duizenden couverts per jaar en kritische vip-gasten, zoals de Britse prinses Anne, is hygiëne voor restaurant Anglo-German Club in Hamburg een belangrijk aandachtspunt. Wrapmaster biedt uitkomst. Chef-kok Niels Vietheer: “Het is efficiënt en veilig en we gebruiken nu ook 20% minder folie dan voorheen.”

Overstap naar Toppits Professional Wrapmaster

In een monumentaal pand aan de Alster-rivier in Hamburg huist restaurant Anglo-German Club. Hier koken chefkok Niels Vietheer en zijn team met verse producten de lekkerste gerechten. Veel vip-gasten weten de gerenommeerde keuken te vinden, zoals prinses Anne uit Groot-Brittannië. Duizenden gerechten worden er per jaar uitgeserveerd. Niet zo gek dus dat hygiëne een belangrijk onderdeel van het keukenmanagement vormt voor chef-kok Niels Vietheer.

Samen met zijn team stapte hij daarom over op Toppits Professional Wrapmaster. Vietheer: “Kartonnen dispensers kunnen nogal eens vies worden en bacteriën moet je in de keuken echt niet hebben. Voor ons is het dus handig en een veilig idee dat de dispenser tussendoor gemakkelijk schoon te maken is. Dat vermindert het risico op kruisbesmetting. Daarnaast gaat deze dispenser na een dag hard werken ook zonder problemen de vaatwasser in.”


wrapmaster

Minder schade en minder afval

Regelmatig telt het restaurant wel zeshonderd gasten en wordt er extra snel gewerkt. Juist dan hebben voedselallergie en voedselveiligheid nog meer prioriteit. “Het is dan fijn werken als je heel snel en zonder gedoe een stuk folie kunt pakken om het eten mee te beschermen of warm te houden.” Zónder ongelukken, want de messen zitten verborgen en kunnen dus praktisch geen snijwonden veroorzaken. En de chef-kok ontdekte bovendien al snel dat zijn keukenteam veel minder afval produceerde. “We gebruiken nu 30% minder plasticfolie en 20% minder aluminiumfolie. Goed dus voor het milieu en de portemonnee!”

Prijswinnende serie

Toppits Professional Wrapmaster is onderdeel van Cofresco Foodservice, een afdeling van de internationale Melitta Group. De prijswinnende serie Wrapmaster 4500 is onder andere beschikbaar bij de bezorgdienst van Sligro.

De voordelen:

  • De dispenser is gemakkelijk tussentijds schoon te maken en daardoor is er minder kans op kruisbesmetting.
  • Eenvoudig desinfecteren want de dispenser kan in de vaatwasser.
  • De messen zijn verborgen dus veel minder kans op snijwonden.
  • Minder afval en 20% minder verbruik dan een kartonnen dispenser.

Benieuwd naar Wrapmaster? Bekijk hier de website van Wrapmaster.global