Over de grenzen van Bourbon, Peated en Oloroso heen
Advertorial

Over de grenzen van Bourbon, Peated en Oloroso heen

Al meer dan 130 jaar haalt Hooghoudt smaken, geuren en keuren uit de natuur en is de destilleerderij op zoek naar een nieuwe definitie van gedistilleerde dranken. Het resultaat is een Blended serie van drie unieke gelagerde oude jenevers die over de grenzen van Bourbon, Peated en Oloroso heen gaan.

Whisky liefhebbers delen veelal dezelfde passie: Ambacht, historie, verhalen, maar met name ook samen experimenteren en genieten. Deze wereld gaat gepaard met tradities en vaak strikte regels. Deze geven de producten hun verhaal en karakter, maar hierdoor zijn distilleerderijen ook vaak juist beperkt in de ontwikkeling van nieuwe smaken. Voor gelagerde Jenevers een unieke kans. Ook deze categorie zit vol historie, traditie, regels en ambacht. Ook hier worden graan, koperen ketels en eikenhouten vaten gebruikt. Maar er is één cruciaal verschil: Botanicals.

De overtreffende trap van ambacht, smaak én historie

Waar bij de meeste andere hout gelagerde categorieën het product af is als het uit het vat komt, begint het voor jenever hier pas: Het karakter van de vloeistof kan geaccentueerd worden of er kan juist een verassende twist aan gegeven worden. De kunst van het stoken, lageren, blenden, én distilleren van botanicals in combinatie met de belangrijke rol die jenever in de Nederlandse geschiedenis inneemt, maakt gelagerde jenevers een unieke categorie. De overtreffende trap van ambacht, smaak én historie.Bourbon, Oloroso of Peated

Martijn Keesmaat, Marketing Directeur bij Hooghoudt en zelf groot liefhebber van zowel Jenever als Whisky: “Het is geweldig om verantwoordelijk te mogen zijn voor de ontwikkeling van een product op het snijvlak van Whisky en Jenever. In mijn vorige rol binnen de whisky wereld ben ik betrokken geweest bij veel product lanceringen. Dit waren allen mooie vloeistoffen, maar het was toch vaak lastig om de brug te slaan naar de moderne drinker. De mogelijkheden die botanicals hierbij bieden zijn eindeloos en hebben de toekomst. Bij de Blended serie geven wij onze visie op de drie meest populaire whisky categorieën: Bourbon, Oloroso en Peated. Een blend van koper gestookte moutwijn en graanalcohol zorgt voor een balans tussen zachte complexiteit en karakter. De oude jenevers hebben allen minimaal drie jaar op eikenhout gerijpt. En nu komt het: de smaak elementen waardoor liefhebbers voor Bourbon, Oloroso of Peated kiezen, hebben we met botanicals op een voetstuk gezet.”Moderne whisky drinker

Het resultaat zijn drie gelagerde oude jenevers die gericht zijn op de moderne whisky drinker die smaak centraal stelt, die wil ontdekken en niet in hokjes denkt.

Al meer dan 130 jaar haalt Hooghoudt smaken, geuren en keuren uit de natuur en is de destilleerderij op zoek naar een nieuwe definitie van gedistilleerde dranken. Met de Blended serie borduurt Hooghoudt voort op het ambacht van eerdere voorgangers en tegelijk laat het bedrijf zien waarom gelagerde jenevers zo mooi en zo van nu zijn. Hooghoudt daagt je uit om dit samen met hen te gaan ontdekken.

Benieuwd naar de Blended serie van Hooghoudt? Lees er hier meer over


Gerelateerd nieuws