Cornet voegt alcoholarme variant toe aan de bestaande range
Advertorial

Cornet voegt alcoholarme variant toe aan de bestaande range

CORNET Alcohol-free is afgelopen zomer geïntroduceerd. Het is het antwoord op de vraag naar een zacht en smaakvol speciaalbier, maar dan laag in alcohol. De basis voor dit bier is het krachtig blonde Cornet Oaked, waaruit de alcohol wordt onttrokken. Het bier wordt hierna nogmaals ge-oaked, waardoor ook de alcoholarme variant wordt gekenmerkt door de Cornet-signatuur.

corned oaked

Cornet Oaked

Na een lang ontwikkelingstraject met vele testen en proeverijen zijn de brouwers van brouwerij De Hoorn ‘fier’ op de alcoholarme versie van hun Cornet Oaked. Stijn Bundervoet, meesterbrouwer bij De Hoorn: “Ik ben fier op wat we met de Cornet Alcohol-free hebben weten neer te zetten. Ook voor de drinker van alcoholvrij bier bieden we nu een smaakexplosie en een beleving. Om de karakteristieken van het bier maximaal te behouden, gebruiken we Cornet Oaked als basis voor de Cornet Alcohol-free. We reduceren de alcohol in een hypermoderne brouwinstallatie tot 0,3 % vol/alc, waarbij zoveel mogelijk typische geur- en smaakelementen behouden blijven. Daarna oaken we het bier opnieuw voor de onmiskenbare Cornet smaak. Het is een bewuste keuze om niet terug te gaan naar 0.0% alcohol, omdat we op deze manier het bierkarakter maximaal kunnen behouden.”

Vraag hier je gratis sample pakket aan

Passend bij de alcoholvrije/-alcoholarme trend

Cornet Alcohol-free is een antwoord op de toenemende vraag naar alcoholvrije en alcoholarme bieren die de laatste jaren onder Nederlandse consumenten opspeelt. Uit onderzoek van de Nederlandse Brouwers blijkt dat 1 op de 14 verkochte bieren in 2020 alcoholvrij was. Het alcoholvrije speciaalbier segment groeide in 2020 daarnaast met 65,9% (bron: Nederlandse Brouwers). In dit alcoholvrije/-alcoholarme segment was nog geen krachtig blond bier vertegenwoordigd, een kans die Cornet met beide handen heeft aangegrepen. Hierdoor zal Cornet Alcohol-free naar verwachting bijdragen aan de groei van het segment.

Uitbreiding Cornet range

Cornet Alcohol-free is een uitbreiding op de bestaande Cornet range: zeven jaar geleden werd Cornet Oaked geïntroduceerd. In oktober vorig jaar kwam hier Cornet Smoked bij, een krachtig blond Belgisch bier met een subtiele ‘smoked’ toets. In diverse horecazaken wordt het geserveerd met een ‘serving ritual’, waarbij het glas met rook wordt gevuld. Met de toevoeging van Cornet Alcohol-free biedt het merk nu ook een alcoholarme optie voor de speciaalbierliefhebber.

Benieuwd geworden? Vraag nu het gratis sample pakket aan!